REURLSE ZOMMERDAGEN 2022

De Reurlse Zommerdagen 2022 worden dit jaar gehouden van ZATERDAG 6 T/M OP WOENSDAG 10 AUGUSTUS 2022.
De Reurlse Zommerdagen is een vijfdaags evenement met afwisselend muziek, dans, een oecumenische kerkdienst, een brandweermiddag voor de jeugd, een boerderijenfietstocht, een korenavond, een grote braderie, internationale folklore en een old-timershow van tractoren en werktuigen.

De Zommerdagenbeginnen op zaterdag 6 augustus om 21.00 uur in de feesttent op het Kerkplein in Ruurlo met een “VAKANTIEBORREL”. Een mooie gelegenheid om de “vakantieverhalen” van de afgelopen weken met elkaar uit te wisselen of om juist nog vakantieplannen te maken…….De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de band “JETSET”.

Op zondagmorgen 7 augustus is er  een OECUMENISCHE KERKDIENST in de tent op het Kerkplein.

Maandagmiddag 8 augustus organiseert de Ruurlose plaatselijke vrijwillige brandweer een BRANDWEERMIDDAG voor de jeugd. In een echte brandweerwagen naar een weide bij “De Heikamp” waar allerlei waterspelletjes kunnen worden gedaan.

Op dinsdag(ochtend) 9 augustus zal de inmiddels traditionele FIETSTOCHT “DE BOER OP” weer plaatsvinden. Agrarische en aanverwante bedrijven openen die dinsdag in de omgeving van Ruurlo de deuren voor het publiek tijdens de jaarlijkse fietstocht.

Dinsdagavond 9 augustus om 19.00 uur organiseert gezelligheidskoor “SCHOUDER AAN SCHOUDER” uit Ruurlo in de tent op het Kerkplein weer de inmiddels traditionele “KORENAVOND” Naast “Schouder aan Schouder” zullen de “BERKELZANGERS” uit Borculo de “ALADNA’S” uit Aalten optreden.

Op woensdag 10 augustus vindt weer de befaamde BRADERIE EN INTERNATIONALE FOLKLOREDAG plaats. De braderie is ook dit jaar weer ruim en gevarieerd van opzet. Naast de braderiemarkt met zijn vele kramen is er een grote oldtimershow van tractoren en werktuigen in de straten rondom het plantsoen aan de Domineesteeg. De braderie en de folkloredag beginnen met een parade van alle deelnemende groepen door het centrum van Ruurlo. De start is plm. 13:15 uur bij “De Tapperij” aan het Julianaplein. Vervolgens begeven de groepen zich door de Dorpsstraat richting “Avenarius”. Om 14:00 uur volgt de officiële opening in de tent op het Kerkplein.

Zowel in de tent op het Kerkplein als in de muziekkoepel aan de Domineesteeg zullen er doorlopend optredens worden verzorgd door diverse binnen- en buitenlandse folklore­groepen met als grote publiekstrekker Song Dance Ensemble “KRAKUS” uit Krakau, Polen. Een zang en dans ensemble bestaande uit studenten van verschillende universiteiten van Krakau. Daarnaast treden op:

ROESALKA, Oekraïense zang- en dansgroep, DE IESSELSCHOTSERS uit Steenderen, DE PLAGGENMEIJERS uit Rekken, DE SCHAOP’NDANSERS uit Exloo, CELTIC DANCE COMPANY, Ierse dansgroep uit Deventer, DE GELMELZWAAIERS, vendeliers en tamboers uit Hoogstraaten, België en DE ACHTERHOOKSE FOLKLORE DANSERS uit Ruurlo. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door “HERMIEN & ANS” en “DJ ALEX”.

’s-Avonds is er in de feesttent op het Kerkplein een gezellige “OOSTENRIJKSE AVOND” m.m.v. “DIE STADLFREUNDE”.

Het beloven weer ouderwets gezellige dagen te worden!

Voor meer informatie: Volg de websites www.reurlsezommerdagen.nl of www.achterhooksefolkloredansers.nl en onze Facebook pagina’s.