Reurlse Zommerdagen ook in 2019

De Reurlse Zommerdagen 2019 worden gehouden van zaterdag 17 t/m op woensdag 21 augustus 2019 (zie hiernaast onder  “Aankondiging programma”).

LAATSTE NIEUWS

Op dinsdagavond 20 augustus organiseert gezelligheidskoor “Schouder aan Schouder” weer de de traditionele “KORENAVOND” in de tent op het Kerkplein. Schouder aan Schouder is erin geslaagd  het SHANTY CHOR  “WITTEN” uit Dortmund (Duitsland) te “strikken” voor een optreden in Ruurlo. Een Shanty koor kenmerkt zich door de zeemansliederen die men ten gehore brengt. Het koor is opgericht in 1982, telt ongeveer 20 leden en heeft een uitgebreid repertoire. Er zullen tijdens de Korenavond in totaal maar liefst zo’n 150 koristen met muzikanten optreden.

Op woensdag 21 augustus vindt weer de befaamde BRADERIE EN INTERNATIONALE FOLKLOREDAG plaats. De ACHTERHOOKSE FOLKLOREDANSERS vieren daarmee het 40-jarig (!) bestaan van de braderie en folkloredag. De Folklordansers uit Ruurlo hebben een ware publiekstrekker naar Ruurlo weten te halen namelijk de “VOLKSDANSGROEP ZORACHKA” uit Minsk (Wit- Rusland). Zorachka wordt beschouwd als het kenmerk van Wit-Rusland en is een regelmatige gast van folklore festivals niet alleen in Wit-Rusland maar over de gehele wereld (Cuba, Polen, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, Italië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, China en de de Verenigde Staten. Een publiekstrekker van groot formaat!

Noteer de data alvast in uw agenda en houd deze website en onze FaceBook pagina de komende tijd in de gaten…..