11 t/m 15 augustus 2018 ook dit jaar de “Reurlse Zommerdagen”

De voorbereidingen voor de Reurlse Zommerdagen zijn in volle gang.

In samenwerking met “Mooi in Ruurlo” worden de Zommerdagen dit jaar gehouden van zaterdag 11 t/m woensdag 15 augustus 2018.

We starten op zaterdag 11 augustus om 20.00 uur op het Kerkplein in Ruurlo met een “Vakantieborrel”. Tijdens deze feestelijke avond is de laatste mogelijkheid de “oude” Pompdagenmunten in te leveren. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de band Saints ’n Sinners en DJ T-Cota.

Op zondag 12 augustus om 10.00 uur vindt er een “Oecumenische Kerkdienst” plaats in de tent op het Kerkplein.

Maandagmiddag 13 augustus vanaf 13.30 uur is er de traditionele “Brandweermiddag” voor de jeugd; vertrek vanaf het Kerkplein

Op dinsdagmorgen 14 augustus vanaf 10.00 uur kan er worden gestart voor de fietstocht “De Boer Op” door onze mooie regio en langs diverse agrarische bedrijven. Bij verschillende bedrijven zijn de deelnemers ook welkom om een kijkje in de keuken te nemen. Start vanaf 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van café-restaurant “De Keizerskroon”, Dorpsstraat 15 in Ruurlo. Volwassenen betalen twee euro, kinderen t/m 12 jaar één euro.

’s Avonds organiseert gezelligheidskoor “Schouder aan Schouder” in de tent op het Kerkplein weer de inmiddels traditionele “Korenavond” m.m.v. Efkes Anders (Barchem), Surprisekoor (Lochem), Berkelzangers (Borculo), Songs4all (Groenlo) en Schouder aan Schouder (Ruurlo).

Op woensdag 15 augustus organiseren de Achterhookse Folkloredansers voor de 39e keer een “Braderie en Folkloredag” in het centrum van Ruurlo. De Braderie met vele kramen, oude ambachten, oldtimers (tractoren en motoren) en oud Hollandse kinderspelen.
Ook zullen er diverse optredens worden verzorgd door verschillende dansgroepen uit binnen- en buitenland. Grote publiekstrekker zal ongetwijfeld zijn de dansgroep Boa Nova afkomstig van het Portugese eiland Madeira. Daarnaast optredens van de Volkstanzgruppe Marbeck (Duitsland), Ons Boeregoed (Zeeland), Dansgroep Oostzaan (Noord-Holland), De Plaggenmeijers (Rekken) en de Achterhookse Folklore Dansers (Ruurlo). De muzikale omlijsting wordt die middag verzorgd door het duo Hermien & Ans (H&A) en DJ Alex.

‘s-Avonds treden in de tent op het Kerkplein voor u op de Ruurlose band “De Sleppers” en het Brook Duo.

Het beloven weer fantastische “Reurlse Zommerdagen” te worden!

NB:  Met uitzondering van de fietstocht zijn alle activiteiten gratis te bezoeken.