Dinsdagavond 20 augustus 2019 organiseert gezelligheidskoor “Schouder aan Schouder” uit Ruurlo (zie foto hierboven) in de tent op het Kerkplein weer de inmiddels traditionele “KORENAVOND”

Dit jaar met medewerking van:

  • “De Berkelzangers” uit Borculo.
  • Gezelligheidskoor “De Aladna’s” uit Aalten.
  • Gezelligheidskoor “Schouder aan Schouder” uit Ruurlo en
  • Shanty-Chor “Witten” uit Dortmund-Dld.

De Berkelzangers is een Mannenkoor uit de Gemeente Berkelland in de Oost Achterhoek. De ruim 40 leden komen uit o.a. Borculo, Neede, Ruurlo en Lochem. Het koor treedt op met een eigen combo. Het repertoire bestaat uit een brede selectie aan Nederlands-, Duits- en Engelstalige liedjes, waaronder evergreens. (www.deberkelzangers.nl)

Gezelligheidskoor De Aladna’s is afkomstig uit Aalten en opgericht op  4 april 2007. Het koor bestaat uit 35 zangers en zangeressen. Het repertoire bestaat uit liedjes in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en natuurlijk ook in het Achterhoeks dialect. Het gaat hierbij om zowel liedjes van nu, als uit vroeger tijd. (www.aladnas.nl)

Een Shanty koor kenmerkt zich door de zeemansliederen die men ten gehore brengt. Zo ook het Schanty-Chor “Witten” uit Dortmund. Het koor is opgericht in 1982, telt ongeveer 20 leden en heeft een uitgebreid repertoire. (www.shanty-chor-witten.de)

Gezelligheidskoor “Schouder aan Schouder” is een gemengd koor en bestaat uit ruim 50 leden. Het koor is opgericht op 16 april 2012.Het repertoire bestaat uit “liedjes die lekker in het gehoor liggen”. Het genre omvat nummers van de jaren 60 tot heden. (https://schouderaanschouderruurlo.jouwweb.nl)

Er zullen in totaal maar liefst zo’n 150 koristen met muzikanten voor u optreden. Er is een verhoogd podium, zodat ook de achterste zangers goed kunnen worden gezien. De avond begint om 19.00 uur. Het belooft weer een geweldige avond te worden! De toegang is gratis.