De Achterhookse Folklore Dansers bestaan al ruim 80 jaar en is daarmee één van de oudste folkloristische dansgroepen van ons land.
De Ruurlose dansgroep is druk in de weer om ook dit jaar bijzondere folkloristische groepen naar Ruurlo te halen. Hoewel het programma nog niet volledig rond is, kunnen we al wel enkele dansgroepen aan u voorstellen. Deze groepen zijn zowel ’s-middags woensdag 21 augustus 2019 vanaf 14.00 uur, als aan het begin van de avond te bewonderen op de podia op het Kerkplein en in de muziekkoepel aan de Domineesteeg.

De Wieringer Dangsers uit Wieringen (zie foto hierboven)

Uit ons land begroeten we De Wieringer Dangsers uit Wieringen.
De dans- en klederdrachtgroep de Wieringer Dangsers werd opgericht in 1982. Dit ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de Afsluitdijk, de dijk die Noord-Holland verbindt met de provincie Friesland. Zij laten het publiek de rijke folklore uit West-Friesland zien.

Back to the 50’s met de Iesselschotsers uit Steenderen

Sinds mei 2011 hebben de Iesselschotsers een programma, waarbij ze gekleed gaan in de authentieke zondagse uitgaanskleding uit de jaren 1940 – 1950.

De dansen die deze groep danst zijn uit de jaren 20 t/m 50 van de vorige eeuw, zoals de La Raspa,de Bosa Nova, de Twist, de Lambeth Walk,
de Jitterbug(voorloper van de hedendaagse Jive) en wordt muzikaal begeleidt door accordeon, fluit, klarinet en trompet.

Met dansen en muziek uit deze tijd hebben wij een nieuwe periode toegevoegd aan onze folklore, die voor de senioren van nu weer heel herkenbaar is.

De “Schaop’ndansers” uit Exloo

Uit Drenthe komen de Schaop’ndansers uit Exloo.
Dit dorp, gelegen op het zuidelijke deel van de Drentse Hondsrug, enkele km ten noorden van Emmen, is de thuisbasis.
Jaarlijks treden zij op tijdens het bekende Schaapscheerdersfeest in Exloo waar de schapen op zaterdag voor Pinksteren, tijdens het Schaapscheerdersfeest worden geschoren. De groep bestaat uit ongeveer 20 dansers/danseressen en laat de dansen zien in twee verschillende kostuums

Volkstanzgruppe Marienfeld ev

Daarnaast zorgt de Volkstanzgruppe Marienfeld ev voor een internationaal tintje. Onze oosterburen brengen volksmuziek uit het mooie Münsterland, Duitsland!

De dansen worden afgewisseld door diverse muziekgezelschappen. Nieuwsgierig geworden? Dan verwachten u woensdag 21 augustus op de Reurlse Braderie waar het weer ouderwets gezellig wordt.

Wie op de hoogte wil blijven, kan deze website bezoeken of de website van de Achterhookse Folkloredansers:  www.achterhooksefolkloredansers.nl of kan ons vinden op Facebook.